Recent, o importantă firmă de consultanţă naţională a dat publicităţii un studiu amplu, numit Radiografia financiară a sectorului de apă din România, care pune accent pe numeroase detalii tehnice, sociale şi economice, particularizate la nivel de fiecare societate de apă şi canal din ţară. Topurile naţionale sunt realizate, prin urmare, în funcţie de, spre exemplu, tarife strict pentru apă, sau tarife pentru canalizare-epurare, sau tarife pentru apă-canalizare-epurare, consum mediu de energie pe metrul cub de apă şi alţi parametri. Aquatim SA are motive de bucurie, pentru că şi acest studiu confirmă performanţele societăţii din Timişoara.

 

Locul doi în topul tarifelor… mici

Tariful la apă ne plasează pe locul doi, naţional, din totalul de 42 de societăţi incluse în studiu. În comparaţie cu alte regii importante, cum ar fi Braşov, Constanţa, Iaşi, Argeş sau Dâmboviţa, Aquatim e pe podium, cu tarif la apă, sub 3 lei pe metrul cub!

Studiul independent arată că şi în ceea ce priveşte costurile cu angajaţii, Aquatim se situează în top, pe locul 3, adică are cheltuieli mici cu salariile personalului. De altfel, politica salarială a reprezentat o prioritate pentru conducerea societăţii regionale, astfel că, în ultimii ani, a implementat numeroase măsuri de reducere a cheltuielilor şi de stabilire a unui procent corect eficienţă-remunerare.