Pe parcursul anului 2013, societatea Aquatim a avut parte în mai multe rânduri de recunoașterea bunei sale performanțe operaționale și financiare, venită din partea unor organizații și instituții din diferite sectoare de activitate – un premiu de excelență acordat de Asociația Română a Apei, pentru programul de investiții cu finanțare din fonduri europene, și locul întâi în topul județean, dar și cel și național al firmelor, pentru domeniul specific de activitate, topuri realizate de Camerele de Comerț. Societatea s-a bucurat și de aprecierea Primăriei Timișoara, primind o Diplomă de excelență, și de cea a Asociației Green Revolution, obținând poziții de vârf în topul Green Business Index, care premiază companiile responsabile faţă de mediu.

Cifrele au fost cele care au vorbit de fiecare dată și mă refer aici în special la indicatorii financiari ai societății, care arată dacă firma este viabilă din punct de vedere economic. Aceștia au fost cei care au decis obținerea locului întâi pe țară, în cadrul Galei Topului Național al Firmelor, realizat de Camera de Comerț și Industrie a României, în categoria întreprinderilor mari, în domeniul industrie, grupa captarea, tratarea și distribuția apei. Metodologia de evaluare a Camerei Naționale de Comerț este complexă și se bazează exclusiv pe indicatori economici, cum ar fi cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficienţa utilizării capitalului angajat și altele. Topul este realizat prin interclasarea topurilor camerelor județene de comerț. Prin urmare, din punct de vedere al prestației financiare, Aquatim este în fruntea companiilor de apă din țară.

Locul întâi printre companiile de profil, corelat cu unul din cele mai mici tarife pentru apă din țară, denotă performanță și eficiență în gestionarea resurselor materiale, financiare și de personal. Acestea, împreună cu investițiile de 200 de milioane de Euro, realizate ori aflate în derulare în Timișoara și în județ reprezintă o carte de vizită care ne face cinste. Spun ne face, pentru că toate premiile obținute de Aquatim sunt recunoașterea eforturilor prestate de întreaga echipă a societăţii noastre! La fel ca într-o competiţie, un premiu, cu atât mai mult un loc întâi pe podium, ne bucură, ne ambiționează, ne face să ne gândim la viitor cu optimism și ne motivează, totodată, să ținem ștacheta sus.

La sfârşitul acestui an foarte bun, le urez tuturor angajaților Aquatim și cititorilor AquaŞtiri Sărbători fericite și un An Nou cu bucurii şi împliniri!