Compania de apă din județul Mureș, Aquaserv, a lansat în luna octombrie o aplicaţie personalizată destinată dispozitivelor mobile – tablete și telefoane smart -, care informează în timp util consumatorii cu privire la sistarea apei potabile.

„Această aplicație reprezintă o completare firească a strategiei de comunicare on-line, pe care compania Aquaserv pune accent în ultima perioadă. Merită menţionat faptul că această aplicaţie a fost dezvoltată integral de către doi angajaţi ai companiei.“, a precizat Nicolae Tomulețiu, purtător de cuvânt al societății Aquaserv.

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din magazinul Google Play, iar pentru instalare și utilizare, necesită, bineînțeles, o conexiune la internet. Odată descărcată pe dispozitivul mobil, aplicaţia informează utilizatorul de fiecare dată când apar sistări în furnizarea apei potabile, fie că este vorba de o avarie, de lucrări programate de întreținere la rețeaua de apă, sau de facturi neachitate la timp. Consumatorii află astfel imediat care sunt data, intervalul orar preconizat şi locaţia unde va fi sistată apa potabilă.

Aplicația este destinată terminalelor cu sistem de operare Android, de la versiunea 2.1 în sus. Caracteristicile tehnice, menționate în cele ce urmează, o recomandă ca pe o aplicaţie ușor de instalat și utilizat pe orice dispozitiv compatibil. Dimensiunea este mică, 714 KB, aplicația este optimizată pentru terminalele cu memorie internă mică (permite instalarea pe cardul SD), șterge cache-ul la fiecare rulare pentru a nu încărca memoria telefonului, utilizează un trafic de date foarte redus, are o interfaţă intuitivă, optimizată pentru toate dimensiunile de ecrane, și, nu în ultimul rând, un design minimalist şi elegant.

Compania Aquaserv are 900 de angajaţi iar aria de operare, cuprinde oraşele Tîrgu-Mureş, Reghin, Sighişoara, Târnăveni, Luduş, Iernut şi Cristuru Secuiesc şi 76 de localităţi rurale din judeţele Mureş, Harghita şi Bistriţa Năsăud. Numărul locuitorilor şi agenţilor economici deserviţi este de peste 300.000.

Sursa: www.aquaserv.ro