Reuniunea anuală a marii familii a apei din România (și nu numai) se apropie. Este vorba de Forumul Regional al Apei Dunăre – Europa de Est, ce se va desfășura la București, în perioada 23-25 septembrie. Conferințele tehnice, atelierele și târgul EXPOAPA, partea a marelui eveniment menționat, aduc în atenţia participanţilor informaţii de actualitate pentru dezvoltarea sectorului apei din România şi ţările din regiune.

Expoziţia de echipamente şi tehnologii specializate pentru sectorul apei, EXPOAPA, beneficiază de un spațiu generos de expunere, unde participanții vor vedea echipamente și instalații pentru apă și canalizare: robineți și vane, pompe inteligente, performante și eficiente energetic, contoare inteligente de apă și energie termică, conducte și cămine din diverse materiale. Sistemele de monitorizare, tot mai importante în managementul sistemelor de apă, vor fi de asemenea, bine reprezentate. Firmele de specialitate vor prezenta instrumente profesionale de control și monitorizare a calității apei, soluții de monitorizare și detectare a pierderilor de apă, precum și sisteme inteligente de control la distanță, pentru rețelele de apă/canalizare și de management integrat al stațiilor de tratare/epurare.

Specialiști Aquatim, prezenți în comunitatea profesională

Conferința tehnico-științifică Southeast Europe Regional Conference Water Loss 2019 aduce în atenția specialiștilor din exploatare și managerilor aspecte de noutate din practica internațională a managementului pierderilor de apă.

Reprezentanții Aquatim prezintă două lucrări în cadrul conferinței tehnice: Folosirea unui model hidraulic aplicat unei localități rurale, pentru reducerea apei care nu aduce venituri, autori Cristina Borca și Cristina Capotescu și AQUAWAN – Sistem inteligent pentru contoarele de apă cu telecitire, ce utilizează protocolul de comunicare LoRaWAN, autor Alin Anchidin.

Pe lângă conferința tehnică menționată, forumul abordează și tematici din domeniul conomic, în cadrul seminarului Finanțarea infrastructurii de apă prin fonduri europene în perioada de programare 2014-2020 și atelierului de lucru economic internațional, toate întâlnirile fiind dedicate stabiliri de contacte, schimbului de idei și informații utile. Prezenți la standul Comitetului Teritorial Vest al Asociației Române a Apei, dar și la ateliere și seminarii, specialiștii Aquatim vor interacționa cu colegi și parteneri instituționali, furnizori de soluții tehnologice, reprezentanți ai ministerelor de resort,