Concursul dedicat instalatorilor, Instalare branșament sub presiune, a fost una din noutățile ediției Expo Apa din acest an. Întrecerea s-a desfășurat, în aer liber, într-un pavilion amplasat în curtea Palatului Parlamentului din București, în 15 mai.

La start s-au aliniat concurenți de la companiile de apă din Argeș, Călărași, Botoșani, Tulcea, Brașov, Constanța, București, Timiș și Mehedinți, fiecare echipă fiind formată din 2 instalatori și un coordonator. Proba a constat în realizarea unui branșament de apă într-o țeavă din fontă, aflată sub presiune. Cu ajutorul unor echipamente și dispozitive special proiectate, aceasta operațiune a fost realizată cu succes de către toate echipele.

Puține din echipele participante au, deocamdată, în dotare astfel de echipamente, motiv pentru care organizatorii au pregătit sesiune de instruireînainte de concurs. Instalatorii s-au arătat încântați de tehnologia prezentată, fiecare dintre ei povestind metodele pe care le aplică în practică. Activitatea de zi cu zi te provoacă să găsești soluții, dezvăluite cu acest prilej și colegilor de breaslă.

Avantajul acestei metode de realizare a unui branșament, la care concurenții și-au testat îndemnarea, constă în faptul că nu necesită închiderea apei consumatorilor, golirea țevii și toți stropii aferenți!

Iată și câștigătorii concursului: locul I – Apa Nova București, locul II – RAJA Constanța, locul III – Secom Severin.

Norocul trebuie să te găsească muncind, pregătirea este cea care face diferența

S-a putut observa de către toți participanții cum echipajul companiei Apa Nova era foarte motivat și pregătit de a câștiga acest concurs. I-am întrebat cum au făcut selecția instalatorilor care să participe la acest concurs și au spus că au organizat intern un concurs în care cei mai buni s-au calificat să reprezinte compania de apă. Apoi acea echipa s-a antrenat, iar rezultatul s-a văzut în concurs: 3 minute 17 secunde si 12 miimi!

Organizatorul concursului a fost Asociația Română a Apei, această primă ediție beneficiind de sprijin și consultanță din partea mai multor companii de apă din țară pentru organizare. Trebuie menționată, în acest sens, implicarea companiei RAJA Constanța, prin domnul Aurel Presura, director general adjunct, cel care a pus în mișcare toate „rotițele” necesare.

Câștigătorii acestei ediții ne vor reprezenta în septembrie la un concurs similar ce va avea loc în Ungaria. Le dorim succes!