Fără doar şi poate, nu trebuia să se inventeze Uniunea Europeană pentru a şti şi noi, românii, că sănătatea la locul de muncă este o prioritate, o condiţie esenţială pentru sănătatea generală a firmei respective.

Uniunea Europeană, însă, ştie foarte bine cum să ne deschidă ochii şi să ne conştientizeze, să ne coopteze în proiecte concrete şi explicite, cu rezultate relativ rapide în timp.
Promovarea Sănătăţii la Locul de Muncă în Întreprinderi Mici şi Mijlocii din Regiunea Vest este un proiect european în care şi Aquatim este parte. Medicul companiei, profesor doctor Elena Păuncu, este cea care s-a implicat, cu totul, în proiect, pentru că are credinţa şi certitudinea realităţii. „Un angajat sănătos, lipsit de stres, fără dureri, fizice sau psihice, dă sută la sută din el, la serviciu, se concentrează uşor, munceşte relaxat, pe când unul bolnav…nu. Este evident că trebuie să acţionăm pentru sănătate şi pentru oameni sănătoşi!”, este opinia doamnei doctor Păuncu.

La discuţiile recente pe tema acestui proiect european a participat şi Elena Sîrbu, şef Serviciu Resurse Umane din cadrul Aquatim, cea care a prezentat viziunea companiei pentru o sănătate generală bună a celor angajaţi şi integrarea activităţilor specifice sănătăţii şi securităţii în muncă în rutina zilnică.
Proiectul Promovarea Sănătăţii la Locul de Muncă în Întreprinderi Mici şi Mijlocii din Regiunea Vest urmăreşte crearea unui mediu de muncă sănătos şi atractiv, prin asumarea unor comportamente fireşti de către angajaţi şi manageri, cu efect direct asupra productivităţii şi competitivităţii unei firme în ansamblul ei. Urmarea firească a unor astfel de politici este atractivitatea pe piaţa muncii şi păstrarea angajaţilor valoroşi.