La Istanbul are loc, între 15-18 septembrie, a 4-a conferinţă a Asociaţiei internaţionale a apei (IWA) „Oraşele viitorului”, conferinţă care urmăreşte să dezvolte sisteme inovative şi integrate de management al apei în mediul urban.

Întâlnirea din Istanbul îşi propune să demonstreze că o abordare integrată şi pe termen lung pentru planificarea, proiectarea şi exploatarea viitoarelor sisteme urbane de management al apei este una viabilă. Pentru aceasta, studii de caz din toată lumea vor fi aduse în discuţie. În cele trei zile ale conferinţei, participanţii vor avea în faţă numeroase exemple puse deja în practică dar şi concepte nou propuse. Specialiştii vor putea astfel afla care sunt soluţiile ieftine şi sustenabile de dezvoltare a sistemelor urbane de management al apei, soluţii care să răspundă provocărilor viitorului, cum ar fi schimbările climatice sau diminuarea resurselor naturale.

În ce priveşte locul în care se desfăşoară lucrările conferinţei Oraşele viitorului, acesta este unul încărcat de istorie, şi totodată spectaculos, pe malul Bosforului, fâşia de apă care separă Europa de Asia.

Sursa: http://www.iwacof2013.org/