DDB New York, parte a rețelei internaționale de agenții de marketing și publicitate, împreună cu organizația de caritate WATERisLIFE au lansat la începutul lunii mai, „cartea potabila”, prima carte care contribuie la propriu la păstrarea sănătății cititorilor.

Dr. Theresa Dankovich, chimist la Universitatea McGill și Universitatea din Virginia a inventat un tip special de hârtie, care s-a folosit pentru paginile cărții. Acestea sunt acoperite cu un strat de nanoparticule din argint, și odată desprinse din carte, pot fi folosite ca și material filtrant, pentru curățarea apei. Peste 99,99% din bacteriile din apa contaminată rămân pe filtru, iar rezultatul este apă curată, numai bună de băut.

Fiecare carte are 24 de pagini detașabile filtrante, care pot „funcționa” pâna la 30 de zile, deci poate asigura tratarea apei la domiciu, pentru o persoană, timp de patru ani.

Peste 3 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza bolilor transmisibile prin apă, de cele mai multe ori nefiind conștienți de riscul contaminării prin apă. Cartea „potabilă”, scrisă în engleză și swahili, este și un instrument educativ, conținând o serie de recomandări privind normele de igienă și siguranță. WATERisLIFE va distribui cartea în zone rurale din regiunile unde incidența bolilor cu transmitere hidrică este crescută.

Materialul video „cartea potabilă” este disponibil la https://www.youtube.com/watch?v=qYTif9F188E.

Sursa:www.ddb.com/blog/