Experienţa Aquatim în dezvoltarea infrastructurii de apă şi canal, în ecuaţia fondurilor nerambursabile, este binecunoscută. Dincolo de această realitate, pentru mine, ca manager, este importantă continuitatea acestor proiecte europene.

2015 este anul în care finanțarea Uniunii Europene, pentru investiții în infrastructura de apă și canalizare, prin Programul Operațional Sectorial Mediu, se încheie. Bilanțul este unul bun pentru Aquatim, care a făcut investiții de 119 milioane de Euro în județ, prin POS Mediu, majoritatea lucrărilor fiind finalizate sau în curs de finalizare, iar componenta nerambursabilă de finanțare fiind folosită. Lucrările nefinalizate se vor încheia în prima jumătatea a anului 2016 și vor fi plătite din contribuția Aquatim pentru finanțarea investițiilor. Trei contracte de lucrări, pentru rețele de apă și canalizare
în Deta, Jimbolia și Recaș au fost „fazate”, adică finanțarea acestora din fonduri UE nerambursabile a fost transferată pe programul următor, Programul Operațional Infrastructură Mare.

Aquatim a reușit aceasta pentru că a abordat deja noul program de finanțare, având în pregătire o nouă tranșă de investiții în Timiș, de 150 de milioane de Euro, de data aceasta fiind vizate localități mici și mijlocii. Contractul de asistență tehnică a fost semnat în luna mai, iar experții lucrează la elaborarea studiilor de fezabilitate pentru investițiile propuse. Practic, Aquatim a trecut imediat de la finalizarea unui program la abordarea unuia nou, un lucru bun și din perspectiva managementului resurselor umane. Nu e simplu deloc să eviţi timpi morţi în dezvoltarea ta, ca societate, să finalizezi un program de anvergură şi să intri, imediat, în altul. Eforturile sunt majore, vă asigur, dar şi satisfacţiile.

O realizare semnificativă din 2015 este ocuparea, pentru al treilea an consecutiv, a locului I, în Topul Național al Firmelor, organizat de Camera de Comerț și Industrie a României. Societatea timișeană a fost premiată pentru rezultatele financiare realizate în domeniul său de activitate, o performanță ce înseamnă eficiență economică.

2015 s-a dovedit, așadar, un an cheie, un prag trecut cu bine pe drumul pe care Aquatim s-a angajat cu ani în urmă, de dezvoltare sustenabilă a sistemelor de apă și canalizare. În pragul dintre ani, urez echipei Aquatim, clienţilor noştri, colaboratorilor și cititorilor AquaŞtiri Sărbători fericite şi un An Nou cu bucurii şi împliniri!