COMPANIA AQUASERV a modernizat de curând parcul de contoare de branşament din cele șapte oraşe din aria sa de operare şi a achiziţionat diverse utilaje și echipamente moderne folosite de personalul companiei în activitatea curentă de mentenanță a rețelelor.

Acest lucru a fost posibil prin valorificarea economiilor realizate în cadrul Programului Operaţional Sectorial POS Mediu 2007-2013. Achizițiile contoarelor și utilajelor specializate au făcut astfel obiectul proiectului de investiţii pentru exploatarea şi întreţinerea sistemelor de apă şi canalizare la nivelul ariei de operare a operatorului regional AQUASERV, proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

În cadrul proiectului au fost semnate opt contracte de furnizare, în urma cărora s-au recepţionat un autolaborator de detecție a pierderilor de apă, trei autospeciale combinate de capacitate mică, o autovidanjă de capacitate mare, șapte staţii de recepţie a materialelor vidanjate și nămolurilor, două autolaboratoare pentru inspecţia video a canalizării, șapte încărcătoare frontale, șapte prelevatoare automate de probe, și, nu în ultimul rând, 38.830 de contoare de apă cu citire la distanță.

Valoarea totală a proiectului menționat a fost de 35 de milioane de lei, beneficiari fiind cei aproximativ 300.000 de locuitori din aria de operare a companiei de apă.