Instalatorii din toată țara sunt invitați de către Fundația Aquademica să-și pună în practică măiestria, cu ocazia celei de-a doua ediții a concursului de meserii „Stan Vidrighin”. Concursul va avea loc în perioada 29-30 septembrie, pe o platformă amenajată în cadrul Staţiei de epurare „Stan Vidrighin” din Timişoara. Competiția se adresează echipelor de instalatori de la companiile de apă.

Echipele, formate din câte doi instalatori, vor trebui să monteze o vană, un colier de branşare, să găurească o conductă sub presiune, cu ajutorul echipamentelor speciale, să monteze robinetul de concesie, tija de manevrare, piesa de legătură, ţeava care trebuie tăiată la lungimea necesară, piesa de legătură, robinetul şi apometrul.

Pentru instalaţia de canalizare trebuie realizat un racord cu ajutorul unor echipamente, racordul fiind pus la dispoziţie de către organizatori. Fiecare etapă trebuie executată respectând protecţia muncii, iar ansamblul trebuie să fie etanş executat. Dacă se constată că există pierderi de apă, se vor lua măsuri de remediere a defectelor. Piesele și uneltele necesare vor fi puse la dispoziţia participanţilor de către organizatori. Taxa de participare este de 500 lei/persoană și cuprinde, pe lângă înscrierea la concurs, și participarea la Conferința Internațională Eco-Impuls 2016, care va avea loc în aceeași locație. Organizatorii sunt Fundaţia Aquademica, Asociaţia Română a Apei – Comitetul Teritorial Vest, Aquatim și Universitatea Politehnica din Timişoara. Concursul este susţinut de firmele Hawle și HTI. Detalii organizatorice, despre înscriere și programul activităților se găsesc pe site-ul Eco-Impuls.