Wasser Berlin International, cel mai mare eveniment din Europa dedicat apei, își deschide porțile anul acesta în perioada 24-27 martie.

Organizatorii au anunțat peste 600 de expozanți din 26 de țări și 31.000 de vizitatori, la ediția din 2015 a târgului, care are loc odată la doi ani, la sfărșitul lunii martie. Wasser Berlin este, prin excelență, un târg specializat, și în același timp locul unde se desfășoară conferințe, seminarii, simpozioane. Peste 22.000 din vizitatorii înregistrați sunt specialiști din domeniul apei și mediului, care vin aici pentru a se pune la curent cu ultimele noutăți din domeniu. La fiecare ediție, 80% din expozanți, spun organizatorii, își prezintă la târg ultimele versiuni ale produselor proprii sau produse inovative.

Printre manifestările speciale lansate la Wasser Berlin se număra Forumul Planeta Albastră, o platformă de discuții și întâlniri pentru persoanele interesate de managementul apei, la nivel tehnic sau instituțional, desfășurată cu sprijinul Ministerului Federal al Mediului și al altor instituții ale statului. Forumul se va desfășura în zilele de 25 și 26 martie, detașându-se prin tematică și organizare de contextul general al târgului și congresului Wasser Berlin, sloganul ales „Orașe verzi, soluții albastre” având o semnificație atât tehnică, cât și politică. Forumul țintește către un public internațional, din domeniile industrial, energetic și agricol și spre poziționarea Germaniei în rândul liderilor din sectorul apei, prin găzduirea unui eveniment de o asemenea anvergură, care tratează problema apei în context politic.

Foto: www.wasser-berlin.de. În imagine: Gotthard Graß, Director al Asociației Federale a companiilor din domeniul apei și gazelor (figawa) și Cornelia Wolff von der Sahl, Manager de proiect WASSER BERLIN INTERNATIONAL