Echipa de detecţii pierderi apă din cadrul Aquatim, Secţia Apă Timişoara, va participa, în perioada 20-24 aprilie a.c., la un schimb de experienţă organizat de Fundaţia Aquademica în Germania, în oraşul Munchen. Partenerul german este firma Hamann+Theurer Wassertechnik GmbH, din capitala Bavariei, firmă colaboratoare a fundaţiei, cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniul detectării sistematice a pierderilor de apă în rețelele de distribuție.

În cadrul schimbului de experienţă se vor dezbate aspecte privind logistica utilizată în Munchen şi în Timişoara în vederea managementului pierderilor de apă.Totodată, se vor purta discuții despre metodele de prelocalizare şi localizare a pierderilor de apă, modul de colectare, verificare şi analiză a datelor utilizate de ambele echipe. O altă temă a întâlnirii o va constitui și analiza compatibilității echipamentelor utilizate, existente pe piață, în raport cu specificul fiecărei reţele de distribuţie.

Scopul acestei vizite se doreşte a fi cât mai strâns legat de practică, echipa timişoreană observând cum se acţionează la detecţia pierderilor de apă în reţelele oraşelor Munchen şi Freising, dar şi cum se prelucrează datele obţinute pe teren.

La întoarcerea din Germania, echipa de detecţii pierderi apă din cadrul Aquatim, Secţia Apă Timişoara, va împărtăși și detalia colegilor din experiența câștigată.