ȘCOALA DE VARĂ Aquademica, dedicată localizării și reducerii pierderilor de apă din rețelele publice, va avea loc la Cluj Napoca, în perioada 21-23 august a.c.. Evenimentul aduce la masa dezbaterilor factori decidenți din sectorul apei, discutiile fiind dedicate specialiștilor din cadrul companiilor de apă, firmelor producătoare de echipamente și tehnologii, universităților și institutelor de cercetare.

O inițiativă Aquademica, găzduită de Compania de apă Someș, ȘCOALA DE VARĂ își propune să îi aducă la un loc pe cei mai buni specialiști din tară, împreuna cu profesioniștii din sectorul de vânzări și academic, pentru testarea în munca de teren a unor tehnologii inovative, dar și pentru schimbul de bune practici. Exercițiul va aduce un plus de valoare companiei gazdă, în ceea ce privește localizarea defectelor de rețea.

„Combinând metodele tradiționale cu tehnologii de ultimă oră, cum ar fi scanarea din satelit, și cu ajutorul celor mai buni „detectivi” ai apei, avem convingerea că vom identifica multe defecte ascunse. Anul trecut, pe o vreme extrem de nefavorabilă, am reușit să identificăm 42 de defecte dificile, iar compania gazdă a apreciat efortul depus.”, a declarat Alin Anchidin, coordonatorul compartimentului Detecție pierderi al Aquatim și organizator al evenimentului.

Dincolo de aspectele tehnice, de specialitate, participanții la școala de vară mai au de învățat și alte lucruri, este de părere Alin Anchidin: „Cei care vin la astfel de evenimente lucrează în echipă, au ocazia să coordoneze un proiect, să definească strategii de lucru și să-și perfecționeze abilitățile de leadership.”

Detalii despre Școala de vară – program, înscrieri etc – se găsesc pe site-ul Aquademica.