Visul oricărui bărbat băutor de bere din orasul belgian Bruges poate deveni realitate. Un oraş străbătut de o conductă subterană lungă de peste 3 km prin care curge bere, acesta este proiectul unei vestite fabrici de bere din orasul belgian Bruges. Nu este o fantezie ci mai degrabă o soluţie găsită de o vestită fabrică de bere cu peste 500 de ani de experienţă aflată în mijlocul oraşului.
Dezvoltarea oraşului şi străduţele înguste pentru cisternele de bere au făcut ca numeroase fabrici de bere din orasul belgian să se mute în afara oraşului. Soluţia găsită de ultima fabrică rămasă în mijlocul oraşului este aceea de a construi o conductă din material plastic de înaltă calitate.
„Va fi mai puternică decât o conductă din oţel. Suntem destul de siguri că nu vor exista scurgeri sau puncte de înfiletare ilegale”, a declarat Xavier Vanneste, proprietarul fabricii de bere.
Astfel, aproximativ 500 de cisterne vor fi îndepărtate de pe străzile oraşului prin utilizarea acestei conducte, care va trasporta între 4.000 şi 6.000 de litri de bere pe oră. Ideea s-a dovedit foarte populară în rândul locuitorilor care s-au oferit să primească ţeava pe sub casele lor, cu condiţia să le fie instalat câte un robinet în casă. Patronul berăriei s-a gândit să co-finanţeze lucrarea prin donaţii publice. În schimbul banilor le-a asigurat bere gratis pentru tot restul vieţii celor care au donat.
Întrebat dacă nu se sperie de posibilitatea ca această conductă să fie „înţepată” ilegal, patronul fabricii de bere a declarat că este destul de sigur că nu este fi posibil din punct de vedere tehnic.
Xavier Vanneste, patronul fabricii de bere: „Numeroşi localnici s-au oferit să primească ţeava pe sub casele lor. Aveau o singură condiţie: să le instalăm câte un robinet în casă. Pentru orice situaţie neprevăzută şi nebănuită se va putea apela cu încredere la specialiștii din domeniul apei. Cea mai mare problemă, desigur, rămân branşamentele ilegale şi pierderile neraportate. Conducta va deveni operaţională luna viitoare, taman la timp pentru sezonul călduros.
Sursa: euronews