Aquapic, centrul educațional pentru copii de la Uzina de Apă Industrială, se pregătește pentru noul sezon. Acesta se va deschide după Paști, în 22 aprilie iar sezonul 2020 vine cu noutăți pentru prietenii Aquapic, existenți sau în devenire. Vestea bună este că Aquapic are, începând de astăzi site, și nu orice fel de site, ci unul unde doritorii își pot programa vizitele online.

Recomandăm așadar, celor interesați să ne viziteze sau reviziteze, site-ul nostru – www.aquapic.aquademica.ro. În paginile web se găsesc informații despre fosta Uzina de Apă Industrială și centrul educațional, cele două fiind inseparabile. Activitățile educaționale curente propuse în programul Aquapic sunt grupate în trei mari categorii, Descoperă uzina, Învață prin joc și Aventuri în minilab și prezentate  în meniul Activități. Meniul Kit Edu conține detalii legate de fiecare dintre acestea, pentru ca dascălii ce ne vor vizita să se familiarizeze cu activitățile, să poată participa activ la derularea lor și să le adauge astfel valoare.

Programările se fac în câțiva pași simpli în meniul REZERVARE.  Este recomandat ca programarea vizitei să se facă de către unul din cadrele didactice însoțitoare, iar dacă acest lucru nu este posibil, programarea se va face cu indicarea datelor de contact ale profesorilor sau învățătorilor.

Reamintim că Aquapic este organizat în aer liber, cu activități  de tip joc și experiment, adresate grupurilor de copii însoțite de cadre didactice. Anul trecut, în perioada 15 aprilie – 15 octombrie, Aquapic a primit peste 2.000 de elevi, ce s-au alăturat cu entuziasm programelor derulate aici.