Compania Aquatim „din”, „în” și „pentru” comunitate

În data de 25 septembrie 2024, s-a desfășurat la Muzeul Apei din Timișoara, cea de a III-a ediție a activității educative „Apă cu Model”. Pornind de la personalitatea „model” a inginerului Stan Vidrighin, corifeul alimentării cu apă și al canalizării în Timișoara, această activitate educativă creează un context favorabil întâlnirii unor grupuri de liceeni cu personalități marcante din comunitatea timișoreană, adevărate modele de viață.

Câțiva liceeni timișoreni, de la Liceul Waldorf și Liceul Tehnologic „Azur”, însoțiți de profesori coordonatori, au avut ocazia să se bucure de o întâlnire de suflet

cu preotul Zaharia Pereș, Protopop al Protopopiatului Ortodox Timișoara I și preot paroh la parohia Timișoara Dacia, care le-a împărtășit tinerilor din experiența sa de viață. Acesta le-a povestit acestora cum și-a ales profesia și care au fost modelele care l-au influențat în luarea unor decizii importante pentru viața sa.

Li s-a explicat elevilor cât de importantă este cunoașterea de sine.  Este foarte important curajul de a-ți susține opinia cu argumente, precum și curajul de a nu face anumite lucruri doar din dorința de a nu fi respins de grupul social din care faci parte.

Alegerile personale nu trebuie să se orienteze în funcție de interese financiare. Alegerile bune din punct de vedere al educației și formării profesionale precum și deciziile corecte în viața personală, vor avea drept urmare  asigurarea unui trai decent.

„Muncă și rugăciune” este motto-ul recomandat de părintele Zaharia Pereș ca reper de orientare pentru dezvoltarea personală a unui om, indiferent de vârstă sau statut social.

A fost o zi a discuțiilor interesante și a învățămintelor profunde!

Liceul de artă „Ion Vidu”, partenerul companiei Aquatim în organizarea acestei activități, a fost reprezentat de elevul Mihnea Viziteu, care a interpretat la pian un scherzo de Franz Schubert, coordonat de doamna profesoară Elena Popa.

Activitatea s-a încheiat cu un tur ghidat la Muzeul Apei, foarte apreciat de elevii care au ales să beneficieze de această oportunitate.