WATEC, Water Technology and Environment Control, cel mai mare eveniment al industriei apei din Israel şi, în acelaşi timp, un târg recunoscut la nivel internaţional şi gazda unor conferinţe ştinţifice de excepţie, are loc la Tel Aviv, zilele acestea, în perioada 22-24 octombrie.

Site-ul dedicat evenimentului, www.watec-israel.com, oferă o mulţime de detalii privind programul manifestărilor şi îşi propune să răspundă, din start, întrebărilor de bază – de ce Israel, de ce Watec, de ce conferinţa internaţională 2013.

După cum ne explică organizatorii, Israelul, o ţară săracă în apă, este recunoscută pe plan mondial ca leader în managementul apei, folosind tehnologii avansate şi eficiente economic de exploatare a acestei resurse. Watec reprezintă, aşadar, ocazia perfectă pentru numeroase companii din domeniul apei, energiei şi mediului de a relaţiona, de a găsi oportunităţi de afaceri sau parteneriate.

Conferinţa Watec 2013 aduce în lumina reflectoarelor soluţiile eficiente de exploatare a resurselor naturale, cum ar fi apa, solul şi energia şi funcţionează ca un spaţiu de întâlnire pentru cercetători, manageri şi factori de decizie din toată lumea.

Tot sub egida Watec, în deschiderea evenimentelor, în data de 21 octombrie, s-a desfăşurat al doilea summit internaţional Cleanvest, un seminar dedicat investitorilor din domeniu – antreprenori, profesionişti din industria apei, finanţatori şi reprezentanţi ai guvernelor –, seminar care a dezbătut provocările specifice investiţiilor din domeniu şi a prezentat cele mai recente tehnologii inovative din Israel.