În perioada 22-24 octombrie va avea loc la Bologna, în Italia conferinţa „Water IDEAS” – Intelligent Distribution for Efficient and Affordable Supplies. Conferinţa este organizată de Asociaţia Internaţională a Apei (IWA) în colaborare cu AccaDueO 2014 Water Fair. Scopul conferinţei este acela de a facilita discuţii despre cele mai recente evoluţii, strategii, tehnici şi cele mai bune si inovatoare practici internationale legate de managementul reţelelor de apă.

Temele propuse se referă la sisteme inteligente de apă, pierderi de apă și cererea de energie în rețelele de distribuție a apei.

Conferinta va găzdui o sesiune specială de proiecte inteligente de apă finanțate de către Comisia Europeană și alte instituții. Această sesiune va permite partenerilor de proiect să prezinte soluțiile lor inovatoare, difuzarea rezultatelor lor, schimburi de experiență și să țină legătura cu alți cercetători și inovatori.

Grupul de lucru pe pierderi de apă de la IWA – Water Loss Specialist Group este reprezentat de cele mai mari personalităţi în domeniul pierderilor de apă : Marcco Fantozzi, Tim Waldron, Bambos Charalambous, Malcolm Farley, Walter Kling, Jurica Kovacs, Allan Lambert, Jo Parker, Stuart Trow, etc.

Programul conferinţei şi alte detalii legate despre conferinţă se găsesc pe website-ul: www.waterideas2014.com.