Între 29 şi 30 septembrie va avea loc, la Timișoara, ediţia a V-a a Conferinţei şi Expoziţiei Internaţionale Eco-Impuls 2016.

Tema acestei ediții, „Licitații în Uniunea Europeană”, se anunță a fi de interes pentru specialiştii din cadrul operatorilor de servicii publice, furnizorilor de echipamente sau celor din cercetare. Staţia de Epurare a apelor uzate Stan Vidrighin Timişoara, din strada Păstorilor nr.1, va găzdui atât lucrările conferinței, cât și expoziția tehnică specializată.

Conferinţa Internaţională Eco-Impuls este organizată de Fundaţia româno-germană Aquademica, Aquatim, Asociaţia Română a Apei – Comitetul Teritorial Vest şi Universitatea Politehnica Timişoara. Detalii suplimentare puteţi găsi pe site-ul eco-impuls.

Fundația Aquademica are ca obiectiv principal dezvoltarea profesională și se adresează angajaților din domeniul apei, prin cursuri, seminarii, ateliere și alte activități de acest fel. Conferința Eco-Impuls este cel mai important eveniment anual al fundației, atrăgând, de fiecare dată, numeroși participanți din rândul companiilor de apă din România, dar și prezența specialiștilor din alte țări. Specific fundației este faptul că asigură transferul de bune practici de la partenerii germani către sectorul românesc al apei.