An de an, Bruxellesul este gazda unui summit major, numit OPEN DAYS – în fapt săptămâna europeană a unităţilor administrativ-teritoriale. Evenimentul este un prilej fericit pentru reprezentanţii oraşelor şi ai regiunilor, de-a se reuni şi demonstra capacitatea lor de a genera creştere economică, locuri de muncă, politici în consens cu politicile de coeziune ale Uniunii Europene, atuuri ce demonstrează, până la urmă, importanța nivelului local și regional pentru o bună guvernare europeană.

Prima ediţie a OPEN DAYS a fost în urmă cu 10 ani, atunci când Comitetul Regiunilor a invitat reprezentanţele locale și regionale europene,cu sediul la Bruxelles, să își deschidă larg porțile pentru vizitatori, simultan. Un an mai târziu, Direcția Generală a Comisiei Europene pentru Politică Regională s-a alăturat acestui demers şi aşa a început o frumoasă poveste europeană de succes!
În cei 10 ani, cu pasiune, profesionalism şi experienţă, evenimentul a devenit o reală platformă europeană, o rețea de experți în domeniul dezvoltării regionale și locale. Schimbul de bune practici în dezvoltarea economică și incluziunea socială, cooperarea transfrontalieră, parteneriatele public-private, inovarea regională și comunitară şi multe altele au devenit limbaj comun pentru toţi cei care şi-au dat sau îşi dau întâlnire la Bruxelles, toamnă de toamnă.

Acum, OPEN DAYS este, fără doar şi poate, un eveniment cheie în cadrul politicii regionale a Uniunii Europene. Ediţia de anul acesta a reunit peste 6000 de participanţi, de la nivel local, regional, naţional şi european, experţi, oameni cu putere decizională, profesori, speakeri. Au fost peste 100 de ateliere de lucru, dezbateri, expoziţii, reuniuni.

Compania Aquatim a avut şansa majoră de-a fi prezentă la Bruxelles, prin Luminiţa Napău, şefa Compatimentului Managementul Schimbării.

“A fost o experienţă extraordinară! Să vezi atâta lume, sa ai ocazia să stai de vorbă cu oameni care reprezintă ceva pentru regiunea, ţara lor, să afli ce mai e nou în Uniunea Europeană, ce ne aşteaptă, cu ce provocări ne vom întâlni în curând, să se pronunţe şi numele Aquatim, în tot acest imens angrenaj internaţional, este chiar un lucru mare! Sunt mândră că sunt angajata acestei companii şi că am putut să le vorbesc şi prietenilor din lumea europeană despre performanţele noastre profesionale!”, a declarat, la revenirea în ţară, Luminiţa Napău.

OPEN DAYS şi-a închis porţile, până la anul, cu concluzii precise vizând politicile de coeziune, programele de dezvoltare rurală şi cu promisiunea fermă că va oferi instituţiilor Uniunii idei, abordări noi despre programele operaţionale din 2014.