Pentru iubitorii de vacanţe inedite, Europa oferă o suită de hoteluri de gheaţă, intrate în diverse topuri internaţionale. Regăsim, aici, ţările nordice, Rusia din nou, dar şi România, cu Bâlea Lac. În ideea gheţii „turistice”, de aici, nu credea nimeni, la început. A fost privită cu scepticism, neîncredere, ironie, însă vizionarii de la Bâlea Lac n-au renunţat şi au reuşit, în timp, să creeze unicul hotel de gheaţă din Europa de Est.

Construit din gheaţa lacului glacial, din 2005, iarnă de iarnă, hotelul se reconstruieşte în Munţii Făgăraş, cu efort, pasiune şi talent. Blocurile imense de gheaţă sunt folosite la ziduri iar zăpada pentru fixarea cărămizilor de gheaţă şi finisarea întregului edificiu.

An de an, castelul gheţii are structură diferită, spune o poveste nouă, invită la visare şi meditaţie. Lângă hotel, vă întâmpină o superbă biserică de gheaţă, deschisă, începând cu luna ianuarie, tuturor celor care doresc un moment de linişte şi de reculegere sau, de ce nu, o cununie religioasă atipică.

În concluzie, indiferent de opinii şi simpatii meteorologice, câteva zile petrecute într-un hotel de gheaţă pot conferi o stare de bine, relaxare şi meditaţie, la care oricine visează. Cât despre sculpturile impresionante, admiraţia rămâne cuvântul cheie, mirarea – o stare de spirit, geniul creatorilor – o certitudine!

Foto: www.hotelofice.ro