Fundaţia româno-germană Aquademica a semnat, în luna iunie a acestui an, un proiect cultural, în valoare de 7.500 de lei, prevăzut în Agenda Culturală 2014 a Consiliului Judeţean Timiş.

Proiectul se numeşte „100 de ani de sistem modern de alimentare cu apă în Timişoara” şi a vizat organizarea unui eveniment de presă şi de conştientizare a cetăţenilor urbei cu privire la importanţa unui sistem performant de alimentare cu apă într-o lume modernă.

Evenimentul a avut loc joi, 26 iunie, în sala de conferinţe a societăţii Aquatim, compania de apă fiind membră a Fundaţiei Aquademica. Au susţinut prezentări preşedinta fundaţiei, dr. ing. Elena Săvescu şi alţi specialişti, temele alese fiind interesante: începuturile alimentării cu apă, istorie versus prezent, problemele şi soluţiile găsite, de-a lungul vremii, pentru ca Timişoara să ajungă să fie ceea ce este, acum, în domeniul acesta vast şi complex, adică un lider veritabil al alimentării apă.

A fost trecută în revistă istoria unui secol intens de alimentare cu apă, de la provocări, idei, sincope şi soluţii, geniul absolut al inginerului Stan Vidrighin, cel care a deschis drumul complicat al acestui domeniu fascinant, perspectivele actuale ale alimentării cu apă şi proiectele imediate de dezvoltare.
Acţiunile de acest gen, derulate de Fundaţia Aquademica, vor fi reluate în toamna acestui an.