În data de 9 martie 2015, încep lucrările de reabilitare a rețelei de canalizare pe strada Martir Sorinel Leia din Timișoara, pe o lungime totală de circa 120 m. Acestea fac parte din Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”, proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.
Lucrările se desfăşoară conform Avizului de închidere a circulației nr. DT2015-000008/15.01.2015 emis de Comisia de Circulaţie şi conform Permisului de spargere nr. 8/23.01.2015 emis de Primăria Municipiului Timişoara, pentru perioada 15.01.2015-27.04.2015. Deşi documentele menţionate anterior permit închiderea circulaţiei rutiere pe toată strada şi pe întreaga perioadă de execuţie, Aquatim SA împreună cu antreprenorul şi cu firma care realizează supervizarea lucrărilor vor lua măsurile necesare pentru a facilita accesul pietonal la imobilele din zonă. Acest lucru se va realiza prin montarea de podeţe/plăci metalice în dreptul imobilelor direct afectate de şantier.
Suntem conştienţi că lucrările de șantier au un impact negativ asupra populaţiei din zona respectivă, dar, trebuie să menționăm că astfel de investiţii se fac în beneficiul cetăţenilor. Probabilitatea apariţiei avariilor ulterioare la reţeaua de canalizare va fi foarte mică. După reabilitarea reţelelor subterane, în zona respectivă se vor reamenaja străzile.
Pentru buna desfăşurare a lucrărilor şi evitarea unor incidente, recomandăm șoferilor să parcheze maşinile pe străzile alăturate celor pe care se desfăşoară lucrările, iar pietonilor să traverseze doar pe podeţele special amenajate, pe străzile în lucru.
Investiția face parte din proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” și este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 509.635.639 de lei (118.871.000 Euro) din care 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale – Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara. În judeţul Timiş sunt vizate în principal următoarele investiţii: şapte staţii noi de epurare a apelor uzate, trei staţii noi de tratare a apei potabile, extinderea şi reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) şi a reţelelor de alimentare cu apă (aproximativ 100 km). Localităţile incluse în proiect: Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. În urma investiţiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile incluse în proiect va creşte considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerinţelor UE.