Un inedit pod circular peste o lagună ca-n poveşti a răsărit în sud-estul Uruguayului, stârnind admiraţie dar şi dileme pentru sceptici. De ce ai construi un cerc dacă ai la dispoziţie variante clasice, mai ieftine şi mai rapide?

Podul ce traversează Laguna Garzón şi leagă regiunile Maldonado de Rocha a fost gândit şi proiectat de “greul” într-ale arhitecturii, Rafael Viñoly, cel care are în palmares lucrări impresionante în lumea largă: zgârie nori pe Park Avenue, New York, clădiri futuriste în Londra sau poduri impresionante.

Arhitectul şi-a motivat ideea foarte simplu: podul circular îi determină automat pe şoferi să reducă viteza, astfel că mediul înconjurător este protejat iar peisajul de vis al lagunei albastre poate fi admirat în amănunt. Şi să vrei să accelerezi, nu poţi, ca să nu spun că n-ai de ce!

În plus, după darea în folosinţă, podul a generat o creştere a numărului de maşini cu 1000 pe zi.
Uruguayenii sunt foarte mândri de minunea lor arhitecturală, pe care o numesc “laguna din interiorul lagunei” , iar internauţii se laudă peste tot cu prezentarea de pe Google Maps.

Podul circular a costat 11 milioane de dolari, dar îşi merită toţi banii! A devenit instantaneu atracţia zonei, numărul turiştilor fiind în creştere. Oricum, imaginea sa şi impresiile lăsate sunt unice!