Carolina Sevilla, fost diplomat din Costa Rica, a lansat o campanie social media de curățare a plajelor, ce a atras o mulțime de oameni.

Campania Instagram 5 minutes beach clean up pornește de la o idee simplă. Carolina s-a hotărât să dedice 5 minute din timpul ei petrecut la plajă pentru a aduna deșeurile aduse de apă sau gunoaiele lăsate de oameni. Publicate pe Instagram, fotografiile și mesajele ei îi încurajează pe oamenii din toată lumea să facă același lucru, oricând se găsesc pe malul unei mări, al unui lac sau al unui râu.

Carolina este de părere că oamenii trebuie să se implice personal, să întreprindă pe cont propriu câte o acțiune pentru a atinge rezultatul dorit. A lăsa rezolvarea exclusiv pe seama autorităților sau, pur și simplu, a altora nu este o soluție. „Dacă nu aș face acest lucru, probabil că aș plânge când văd plaja. Așa, mă simt OK știind că fac ceva”, spune Carolina.

Tânăra din Costa Rica convinge mii de oameni din toată lumea cu un mesaj simplu

Campania Instagram 5 minute de curățenie pe plajă este una de mare impact, urmărită de peste 11.900 de persoane. La rândul ei, Carolina distribuie imaginile publicate de oamenii care au făcut curățenia de 5 minute pe plajă, generând valuri de simpatie și implicare în social media, dar și în lumea reală. „Distribui imaginile tuturor, pentru ca fiecare să aibă momentul lui de glorie, pentru ca fiecare să fie, puțin câte puțin, un erou sau o eroină… Iată că împreună putem face lucrurile să meargă!”, afirmă Carolina.

Carolina Sevilla a renunțat la postul său de la ONU, din New York, pentru a reveni la o viață simplă, în țara natală. Pe pagina sa personală de Facebook, Carolina își descrie profesia în câteva cuvinte: „Fost diplomat din Costa Rica, acum curăț oceanele de orice fel de poluare”. Deși Costa Rica este o țară „verde” din punct de vedere al mediului, potrivit Carolinei, plasticul adus de apele oceanului pe țărmuri nu poate fi neglijat.