Global Leakage Summit, întâlnire de top, la nivel mondial, a specialiștilor în detecția pierderilor de apă, a avut loc între 13 și 14 martie, la Londra. A noua ediție a summitului a fost, pentru cei interesați, prilejul întâlnirii cu peste 35 de speakeri și experți în managementul pierderilor și o serie de expozanți din domeniu. Organizatorii au promis (și reușit!) să prezinte soluțiile tehnologice recente de mentenanță și exploatare a rețelelor de apă și metode inovative de a reduce pierderile de apă din conducte.

De la managementul inteligent al activelor până la asigurarea sustenabilității și a rezilienței, agenda summit-ului a abordat toate aspectele legate de îmbunătățirea exploatării rețelelor de apă. Participanții au avut oportunitatea de a se pune la curent și cu tehnologiile inteligente integrate, de monitorizare, analizare și comunicare a datelor din rețeaua de apă, precum și cu tehnologiile adecvate de manipulare și înțelegere acestora.

Printre tehnologiile inovative și echipamentele prezentate la Global Leakage Summit s-au numărat testele de incertitudine a măsurării debitelor, debitmetrele portabile pentru măsurarea debitului pe magistrale, tehnologia de monitorizare acustică permanentă pe o scară la nivel de rețea, supape de reducere a presiunii cu un concept de control complet nou, utilizarea țevilor corugate din oțel inoxidabil pentru reducerea la minimum a coroziunii, internetul „obiectelor” folosit în gestionarea datelor de anvergură, tehnologii non-intruzive de reparare a scurgerilor etc.