Centrul experimental pentru copii Aquapic, rezultatul fericit al unui proiect realizat în parteneriat între Fundația Aquademica și compania Aquatim, atrage, an de an și primăvară de primăvară, ca un imens magnet, școli, grădinițe, elevi și dascăli, din toată Timișoara, ba chiar și din împrejurimi, dovedind, fără dubii, că scopul realizării sale a fost atins, chiar depășit cu brio!

Săptămâna Altfel este un astfel de moment efervescent, în care Aquapic este vizitat de sute de copii dornici să intre în tainele mediului, ale fabricării apei sau în detalii despre epurarea apei reziduale. Spațiul generos și ambientul extraordinar al Uzinei de Apă Industrială oferă vizitatorilor ore prețioase de educație și antren, concluziile unei astfel de zile pline fiind… îmbrăcate în culori vii, senine și atât de frumoase! Așa s-a exprimat, recent, unul dintre micuții care ne-a vizitat centrul, impresionat vizibil de activitățile la care a participat și de informațiile oferite.

Și anul acesta, între 15 și 19 aprilie, agenda de programări este efectiv depășită, lista școlilor sau grădinițelor fiind generoasă, numărul celor interesați depășind 500! Zilnic, reprezentantele Biroului de Comunicare vor fi prezente la Uzina 3 pentru a le oferi copiilor momente educaționale interesante, experimente în mini laborator, jocuri cu și despre apă.

Uzina de Apă Industrială, cunoscută ca Uzina 3, se găsește în apropierea canalului Bega, în cartierul Crișan din Timișoara, pe strada Frederic Mistral. După ce timp de zeci de ani a produs apă pentru fabricile din Timișoara, din anul 2007 și-a încetat activitatea, pentru că cei care aveau nevoie de apă industrială fie și-au făcut propriile foraje, fie au închis fabricile. Spațiul a rămas neschimbat până în 2017, când Fundația Aquademica, Asociația Urban Survey și Aquatim au câștigat un proiect de 75.000 de euro, bani cu care s-a amenajat Centrul Aquapic.