Aquatim a inițiat demersurile pentru începerea lucrărilor de construcție a trei stații de tratare a apei potabile în localitățile Sânnicolau Mare, Gătaia și Recaș. Lucrările vor începe cu etapa de proiectare, urmate de etapa de construcție. Reamintim că aceste lucrări de investiții, în valoare totală de circa 14 milioane de lei, au fost atribuite, în urma licitaţiei publice deschise, asocierii de firme BeeSpeed Automatizări SRL și Datcomp SRL și fac parte din Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”.

Suntem conştienţi că şantierele au impact negativ asupra populaţiei din zonele afectate însă, toate aceste investiţii vizează în final creşterea accesului la serviciile de alimentare cu apă şi, implicit, a confortului cetăţenilor.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 509 635 639 lei (118 871 000 Euro) din care: 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara).

În judeţul Timiş sunt vizate în principal următoarele investiţii: şapte staţii noi de epurare a apelor uzate, trei staţii noi de tratare a apei potabile, extinderea şi reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) şi a reţelelor de alimentare cu apă (aproximativ 100 km). Localităţile incluse în proiect: Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. În urma investiţiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile incluse în proiect va creşte considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerinţelor UE.