Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a semnat la Londra în luna decembrie a anului trecut, un protocol de colaborare privind protejarea mediului pentru dezvoltarea durabilă și sustenabilă a zonelor rurale din România, cu Jessica Douglas Home, președintele Fundației Mihai Eminescu Trust, patronată de Prințul Charles. Colaborarea vizează realizarea a zece stații ecologice de epurare, în județele Sibiu, Mureș, Brașov și Harghita, după un proiect pilot implementat deja cu succes la Viscri, cu sprijinul aceleiași fundații.

Sistemul de epurare lagunară funcționează datorită bacteriilor vii, microorganisme aerobe și anaerobe care consumă substanțele organice din apele uzate menajere. În Viscri au fost realizate trei astfel de lagune în care se deversează apele uzate din cele 120 de gospodării, având un volum total de 3.644 metri cubi și un debit mediu de 61,8 metri cubi/zi, timpul de reținere fiind de aproximativ 59 de zile.

Sursa: http://www.mediasinfo.ro/ministrul-mediului-semnat-cu-fundatia-patronata-de-printul-charles-un-protocol-privind-protejarea-mediului-10-zone-rurale-din-transilvania/2013/12/04/