Sub egida Fundației româno-germane Aquademica, în primăvara anului trecut, Timișoara a găzduit prima ediție a Clubului Epurării, for de întâlniri și discuții constructive ce reunește specialiști din domeniul epurării apelor uzate din întreaga țară, de la companiile de apă și canal partenere.

Problemele cu care se confruntă epuratorii sunt similare, specialiștii au un limbaj comun, proiecte şi perspective de dezvoltare economică unitare, fie că vorbim de Timișoara, Târgoviște, Ploiești, Oradea sau Constanța. Legislația ultimilor ani, schimbările geo climatice și integrarea totală în structurile europene specifice domeniului sunt, toate, provocări serioase ale momentului pe care Fundația Aquademica încearcă să le gestioneze unitar și profesionist.

În acest context larg, în 14 și 15 mai 2015, la sediul Fundației Aquademica, din Timișoara, strada Păstorilor nr. 1, se va desfășura a doua ediție a Clubului Epurării, cu tema „Nămolul – provocarea momentului pentru operatorii din domeniul epurării apelor uzate”. Întâlnirea se dorește a fi un schimb de experiență sincer, deschis, profesionist.

Staţia de epurare Stan Vidrighin din Timişoara este prima din România, cu o experienţă istorică vastă, cu rezultate certe, cu tehnologie de ultimă generaţie şi cu planuri de retehnologizare viitoare.

„Tehnologiile noi atrag după sine provocări noi. Trăim într-o perioadă alertă, cu probleme care apar la tot pasul, care cer soluţii noi şi moderne, în conformitate cu legislaţia europeană. Tocmai de aceea lucrătorii din acest domeniu trebuie să fie familiarizaţi cu tot ceea ce este nou, aceste întâlniri fiind importante pentru toţi cei care au responsabilităţi în conducerea sau gestionarea staţiilor de epurare.”, a declarat dr. ing. Elena Săvescu, președinta Fundației Aquademica