Între 20 și 22 ianuarie la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, se vor desfășura lucrările Forumului Internațional al Apei 2014 (International Water Summit, pe scurt IWS). Forumul este o platformă globală pentru promovarea sustenabilității apei în zonele aride. IWS aduce laolaltă experți din domeniu, leaderi politici, vârfuri ale mediului academic și numeroși întreprinzători, cu toții preocupați de tehnologiile și strategiile de dezvoltare sustenabilă.

Desfășurat sub înaltul patronaj al majestății sale, șeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, Preşedintele Consiliului Suprem de conducere al Emiratelor Arabe Unite, IWS 2014 va continua să promoveze inovația, bunele practici și colaborarea pentru obținerea unor soluții practice de rezolvare a crizei resurselor de apă. Evenimentul are sprijinul Ministerului Mediului și Apei din Emirate, Autoritatea pentru apă și electricitate, Agenția pentru protecția mediului și compania responsabilă de serviciile de canalizare din Abu Dhabi.

Iată câteva din noutățile care îi așteaptă pe vizitatorii IWS.

TMW, o companie franceză privată, cu filiale în Paris, Angers și Dubai, va prezenta Aquastill, o tehnologie unică, brevetată, de tratare a apei, inspirată din ciclul natural al apei. Prin AquaStill, apă sărată din mări sau lacuri este purificată sau tratată în scopul potabilizării, în condițiile unui consum redus de de energie și cu minime acțiuni de întreținere.

Compania austriacă Best Water Technology, un leader european pe piața din domeniu, va prezenta aplicațiile demonstrative ale produselor sale, instalații de desalinizare care funcționează cu succes în lanțuri hoteliere și resort-uri de renume, cum ar fi Raffles Hotels and Resorts, Grecotel Greece, Beachcomber Mauritius, Eden Island Seychelles, Sambala Cape Verde și altele, asigurându/le acestora apă curată, pentru băut și gătit, dar și pentru piscine.

Pentru mai multe detalii accesati http://www.internationalwatersummit.com