Salariații companiilor de apă din țară care se ocupă de achiziții publice s-au întlnit recent, la Târgu/Mureș, la reuniunea Comisiei de specialitate a Asociației Române a Apei.

Pe agenda reuniunii au figurat prezentarea generală a certificării CIPS (Chartered Institute of Procurement & Supply), un workshop cu reprezentanții companiilor implicate în programul CIPS Benchmarking, și anume Apă-Canal 200 Pitești, Compania de Apă Oltenia, Nova Apaserv Botoșani, Apa Prod Deva, Apavil Râmnicu Vâlcea, Hidro Prahova Ploiești, Vital Baia Mare și Compania Regională de Apă Bacău și dezbateri privind strategia naţională pe achiziţii publice și noul cadru legislatiiv.

Participanții au avut ocazia de a discuta tematicile abordate cu reprezentanti ai Ministerului Fondurilor Europene și experți pe problematica de achiziții publice, de la firme de consultanță de renume, Ca la orice întrunire de acest fel, salariații companiilor de apă au discutat și despre problemelor similare cu care se confruntă compartimentele de achiziții publice și unitățile de implementare a proiectelor şi modul de soluţionare a acestora.

Fără achiziții nu există afaceri, iar o afacere de succes are nevoie de profesioniști calificati. Comisia ARA pe problematică de achiziții publice susține dezvoltarea profesională a specialiștilor de la companiile de apă care se ocupă de achiziții, prin întâlniri de acest fel sau diverse alte acțiuni.