O inițiativă recentă a Asociației Române a Apei le dă posibilitatea profesioniștilor din marea familie a apei să se prezinte și să „vorbească” despre ceea ce fac și ce înseamnă munca lor pentru comunitate într-un mod mai puțin obișnuit. Este vorba despre concursul de fotografie „Sectorul de alimentare cu apă și de canalizare din România în imagini” organizat de ARA, în scopul de a obține cât mai multe imagini reprezentative pentru acest domeniu de activitate de mare importanță pentru mediul urban și rural deopotrivă.

Concursul se desfășoară în perioada 15 aprilie-30 mai a.c. și este deschis tuturor angajaților companiilor de apă din România membre ale ARA (operatori de apă, furnizori de echipamente etc.) precum și persoanelor fizice membre ale aceleiași asociații.

Fiecare participant poate înscrie maxim două fotografii la una sau mai multe dintre cele trei secțiuni ale concursului: ASPECTUL MODERN, ASPECTUL ECOLOGIC și ASPECTUL UMAN al serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare. Lucrările vor fi trimise prin e-mail pe adresa concursfoto@ara.ro, în format .png sau .jpeg cu menționarea următoarelor detalii: titlul fotografiei, scurtă descriere (maxim 30 de cuvinte), prenumele şi numele participantului, angajatorul (dacă este cazul), datele de contact ale participantului (adresă de e-mail, număr de telefon).

Evaluarea fotografiilor va avea loc în intervalul 3 mai – 11 iunie, iar rezultatele vor fi publicate în 21 iunie pe www.ara.ro. Se acordă premii în vouchere și abonamente la revista RomAqua, editată de Asociația Română a Apei.

Organizatorii vor folosi imaginile înscrise în concurs în campaniile asociației de comunicare și promovare. Astfel, fiecare angajat al unei companii de apă sau specialist în acest domeniu poate contribui la mesajele publice ce evidențiază importanța serviciiilor de apă și canalizare, fie că se „întâlnește” fizic cu apa, în laborator, uzinele de apă sau stațiile de epurare, sau în munca de birou, unde apa se „vede” în cifre, grafice, situații și tabele.

Mai multe detalii și precizări despre organizare, premii, condițiile de înscriere în regulamentul concursului, disponibil online.