Aquatim s-a alăturat Patrulei de Reciclare a Liceului Teoretic ”Nikolaus Lenau”, formată dintr-o echipă de circa 20 de elevi entuziaști și cu spirit ecologic, coordonată de doamna profesor Liana Budure, în scopul de a-i susține pe tineri în lupta pentru un mediu mai curat. Prin urmare, societatea a ”donat” în mod simbolic un aparat electronic vechi, urmând ca la următoarea acțiune planificată de casare și reciclare a echipamentelor electrice și eletronice, Aquatim să ”doneze” o cantitate consistentă de asemenea deșeuri în contul Patrului de Reciclare Lenau.

Acțiunea face parte din programul de educație de mediu Patrula de Reciclare, organizat de Asociația Română pentru Reciclare – ROREC, derulat de instituțiile de învățământ pre-universitare din țară. Obiectivul programului este de a sprijini școlile în misiunea de a forma o generație de tineri caracterizată de simțul responsabilității, grija față de mediul înconjurător, implicare în comunitate și încredere în propria putere de a aduce schimbări benefice în societate. Misiunea Patrulelor de Reciclare este informarea populației cu privire la potențialul de poluare a deșeurilor din echipamente eletrice și electronice și de educare în vederea colectării responsabile a acestor deșeuri.

De la momentul lansării programului, anul 2011 și până în prezent, s-a format o comunitate de peste 70.000 de elevi și 1.800 de profesori, care prin activitățile de informare și proiectele de creație desfășurate au reușit să colecteze peste 725.000 kg de deșeuri eletrice, electronice și electrocasnice, la nivelul țării. La sfârșitul fiecărui an, sunt premiate cele mai active patrule de reciclare. Patrula de Reciclare Lenau a fost căștigătoarea ediției de anul trecut, colectând cea mai mare cantitate de deșeuri la nivelul județului Timiș.

Sursa: www.patruladereciclare.ro