Conferinţa bianuală Water Loss reprezintă evenimentul la nivel mondial cu şi pentru profesioniştii din domeniul pierderilor de apă. Întâlnirea Water Loss 2016 va avea loc între 31 ianuarie şi 3 februarie în oraşul Bengalore din India, oraş renumit pentru numeroasele centre de cercetare şi dezvoltare în domeniul IT .

Evenimentul este organizat de Asociaţia internaţională a Apei, Grupul Specialiştilor în Pierderile de Apă (WLSG), Asociaţia Apei din India şi MM Activ Sci-Tech Communications. Organizarea conferinţei se face bianual alegându-se prin rotație diverse ţări şi oraşe, cu scopul de a pune un accent deosebit pe teme de interes specific pentru regiunea aleasă. În anul 2007 conferinţa a avut loc la Bucureşti, fiind prezidată de prof. univ. dr. ing. Anton Anton.

Conferinţa Water Loss 2016 reprezintă o oportunitate de întâlnire între profesioniştii din domeniul apei, specialiştii din reglementări şi factorii de decizie politică pentru a aborda provocările şi soluţiile companiilor de apă referitoare la pierderile de apă. Accentul deosebit se va pune pe bunele practici şi soluţiile inovatoare din acest domeniu. Evenimentul reprezintă oportunităţi de networking şi afaceri, fiind o platformă de a crea şi promova parteneriate şi colaborări.

Grupul Specialiştilor în Pierderile de Apă (WLSG) are obiectivul de a conştientiza şi promova cele mai bune practici pentru a economisi apa şi pentru reducerea pierderilor de apă. Grupul are experţi în auditul şi analiza volumelor de apă, localizarea pierderilor de apă ascunse, analiza şi controlul debitelor de apă pierdute prin spărturi astfel pot oferi informaţii foarte utile oricărei companii de apă.

Comitetul ştiinţific al conferinţei cuprinde experţi mondiali în reducerea pierderilor de apă: Tim Waldron (Australia) președintele Comitetului științific, MN Thippeswamy (India), MS Mohan Kumar (India), Malcolm Farley (WLSG Secretar Marea Britanie), Bambos Charalambous (Cipru), Ken Brothers (Canada), Ronnie McKenzie (Catedra Inginerie, Africa de Sud), Enkelejda Gjinali (Albania), Mary Ann Dickinson (USA), Roland Liemberger (Filipine & Austria), Marco Fantozzi (Italia).

Temele abordate în conferinţă vor fi :
o Progresele în domeniul tehnologiilor pentru Smart Metering
o Studii de caz de reducere a pierderilor de apă (inclusiv în țări din Asia)
o Eficiența comercială privind utilitățile de apă
o District de măsurare DMA
o Eficiența energetică – pierderea de apă și de energie Impact
o Măsurarea debitului
o Aplicații GIS
o Analiza datelor hidraulice pentru rețelele de apă
o Furnituri intermitente și impactul asupra pierderilor de apă
o Internetul obiectelor (IO)
o Detectarea scurgerilor
o Gestionarea rețelelor de distribuție pentru a reduce pierderea de apă
o Noi progrese tehnologice pentru a ajuta reducerea pierderilor de apă
o Reglarea presiunii
o Management de proiect pentru a reduce pierderea de apă
o Impactul tranzitorii privind nivelurile de scurgere
o Strategii de reducerea pierderilor de apă

Mai multe informaţii puteţi găsi pe site-ul conferinței www.waterloss2016.com.