Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, împreună cu Fundaţia Aquademica şi Revista Detectivii Apei Pierdute organizează, ca în fiecare toamnă, un eveniment dedicat specialiştilor în localizarea pierderilor de apă, un for de întâlniri şi discuţii constructive pentru cei care lucrează în acest domeniu.

Tematica propusă vizează gestionarea pierderilor de apă, tehnologiile utilizate cu succes în România pentru prelocalizarea acestor pierderi și experienţa străină în managementul pierderii de apă. Localizarea pierderilor de apă se face cu proceduri similare, fie că vorbim de Timiş sau Constanţa, iar problemele cu care se confruntă specialiști din branșă sunt aceleaşi.

În 27 şi 28 octombrie, specialiştii și cei interesați de localizarea pierderilor de apă sunt așteptați la reuniunea de la Facultatea de Hidrotehnică din București, pentru a/și împărtăși din reușitele și provocările cu care se confruntă în practicarea meseriei lor.

Invitatul special al evenimentului este Ian Maggs, expert şi consultant în managementul pierderilor de apă, recunoscut la nivel internaţional. Un rol de asemenea important îi revine domnului profesor universitar Anton Anton, care va prezida discuțiile. Participanți de la companiile de apă din România s-au înscris pe agenda evenimentului cu expuneri legate de prelocalizarea pierderilor de apă cu ajutorul sateliţilor, a georadarului, a înregistratoarelor de zgomot și a măsurării debitelor.

Cu această ocazie, va fi lansat şi noul site www.detectiviiapeipierdute.ro, alături de numărul 9 al revistei cu acelaşi nume. Cu un aranjament grafic deosebit şi abordând temele deja consacrate, revista își invită cititorii să descopere în acest număr puţină istorie, noutăți tehnologice, strategii şi studii de caz. Interviurile, concursurile şi, nu în ultimul rând, un strop de umor sunt nelipsite și în această ediție.