Fundaţia Aquademica, în colaborare cu Compania Apă Canal 2000 Pitești și firma BIO TECH, organizează în perioada 9 -11 iulie a.c. „ȘCOALA DE VARĂ” pentru specialiștii în localizarea pierderilor de apă.

Evenimentul, care va avea loc la Pitești, este unul 100% practic și își propune să contribuie efectiv la reducerea pierderilor de apă ale companiei gazdă.

La școala de vară sunt așteptați specialiștii din companiile de apă românești,  responsabili cu localizarea pierderilor de apă din rețelele de distribuție, operatori  sau detectori. Aceștia vor avea ocazia să testeze, pe teren, o tehnologie deocamdată experimentală în România, ce se bazează pe ajutorul sateliților!

Alin Anchidin, specialist în detecții pierderi la Aquatim și actor cheie în organizarea evenimentului, vine cu detalii: „Ne-am gândit la o provocare anul acesta pentru clubul  nostru, al detectorilor. Vom testa, pe teren, în condiții de lucru reale, tehnologia scanării rețelei din satelit pentru prelocalizarea pierderilor de apă. Cei de la firma BioTech, reprezentant UTILIS în România și deținătoare a acestei tehnologii inovative, ne-au pus la dispoziție rezultatele recente ale investigațiilor făcute de ei în zona orașului Pitești.” Misiunea detectorilor este de a merge… pe urmele sateliților pentru a îngusta zona „suspectă” de defect pentru ca echipele de mentenanță să poată prelua mai departe partea de săpătură, înlocuire și refacere, adică remedierea defectului.

„Îi așteptăm cu mult interes pe colegii detectori din țară la școala de vară, unde ne propunem, pe lângă testarea de tehnologii noi, să dezvoltăm și aptitudinile necesare pentru coordonarea  unui proiect și a unei echipe și să creăm mediul propice discuțiilor și schimbului de experiență între specialiștii de teren”, a mai precizat Alin Anchidin.

Întâlnirile specialiștilor în detecții pierderi la Aquademica au loc în fiecare an, iar evenimentul din luna iulie este a patra întâlnire de acest fel. Pentru detalii organizatorice despre Școala de vară din acest an, cei interesați îl pot contacta pe Alin Anchidin – 0726 397 519, alin.anchidin@gmail.com, alin.anchidin@aquatim.ro, fax 0256 294 753.