În perioada 23-26 aprilie a avut loc Târgul şi Forumul Internaţional Wasser Berlin, cel mai important eveniment german din sectorul apei potabile şi apei uzate. Acesta se organizează o dată la doi ani şi se adresează specialiştilor din domeniu dar şi marelui public, fiind în acelaşi timp un mare târg specializat, gazda unor conferinţe profesionale internaţionale, şi a unei secţiuni speciale destinată în special elevilor, profesorilor, părinţilor, studenţilor, dar şi publicului larg, nefamiliarizat cu domeniul apei.

În cele patru zile ale târgului au avut loc diverse conferinţe şi simpozioane internaţionale în cadrul cărora au fost prezentate studii de cercetare, proiecte de dezvoltare a infrastructurii de alimentare cu apă şi de canalizare în ţările aflate în curs de dezvoltare, soluţii pentru eficientizarea economică şi de utilizare a resurselor naturale în alimentarea cu apă.

O delegaţie Aquatim şi Aquademica, formată din opt persoane, a susţinut două prezentări la secţiunea cercetare şi dezvoltare profesională. Cu această ocazie, Fundaţia Aquademica a prezentat prima versiune a glosarului de termeni din domeniul apei uzate şi al canalizării, tradus în şase limbi: română, germană, engleză, franceză, maghiară şi spaniolă. Glosarul a fost elaborat cu sprijinul DWA, iar Aquademica a realizat traducerea termenilor în limba română.

Târgul a numărat circa 700 de expozanţi naţionali şi internaţionali care şi-au prezentat cele mai noi tendinţe, tehnologii şi sisteme din sectorul alimentării cu apă potabilă, al canalizării şi epurării apelor uzate, al protecţiei mediului şi resurselor naturale şi a fost vizitat de peste 28.000 de persoane.